Tuesday, February 1, 2011

Alizée dan French Country

Bonjour!!!

Harini jom kita speaking macam Alizée. Korang tak kenal Alizée? Takantakenalkot? Dulu yang top sangat dengan lagu Madonna 'La Isla Bonita' tu. Dak kawin dah rupanya si Alizée ni. Dulu budak-budak je lagi...

Kalau bercakap pasal French ni, kalau orang perempuan selalunya akan kaitkan jejaka-jejaka French ni dengan sifat romantik, gentleman dan irresistable. Tapi macamana agaknya diorang terapkan sifat-sifat 'mahmudah' French ni dalam kediaman diorang? Marcel Proust, si novelis French pernah berkata...

"On n'aime que ce qu'on ne possède pas tout entier."
"Kita hanya menyukai sesuatu yang bukan milik kita."

Kalau kita tengok gambar-gambar di bawah ni, mungkin ada benarnya juga kata-kata beliau. Kita boleh meleleh air liur je kot tengok style French Country kat bawah ni....

p/s: Satu lagi konsep yang boleh diketengahkan dengan ruang dalaman putih.